Rødvin
Domaine Majelus 2012
Chateau de Brau
Vins de Pays d’Oc 12,5%
En velstruktureret vin uden de store kanter, men med Merlotdruens attraktive letkrydrede frugt. God vin til det hele. 100 % Merlot.
Les Compagnons 2011
Chateau de Brau
Vins Pays d’Oc 13 %
Fuld af frugt men samtidig krydret med en god aromatisk koncentration. God til krydret mad, men også glimrende til en dansk frikadelle. 60 % Cabernet Franc, 40 % Cabernet Sauvignon.
Cuvée Chateau 2014
Chateau de Brau
AOC Cabardès 12,5 %
Bordeauxdruer dyrket i Middelhavsklima har folkene på Chateau de Brau forvandlet til en herlig vin med saft og kraft og alligevel rundhed og finesse i smagen. Vil udvikle sig de næste par år. God til oksekød, vildt og ost. 40 % Syrah, 30 % Merlot, 30 % Cabernet Sauvignon.
Lunar apoge 2014, biodynamisk Syrah
Domaine des Carabiniers
IGP Pays d'Oc 12,5 %
Charmerende vin med en letparfumeret næse i retning af hindbær og lette krydderier. Fint afbalanceret i smagen, som gør den til et venligt og behageligt bekendtskab. Passer godt til grillede grøntsager, lam og lyst kød
Demetercertificeret
100 % Syrah
Pure Cabernet Sauvignon 2011, Domaine de Brau
Vins Pays d’Oc, Frankrig 13 %
En afbalanceret og frisk Cabernet Sauvignon fra Languedocregionen, god dybde i smag og duft med strejf af solbær og urter. Hædret ved Millesime Bio, verdens største vinmesse for økologiske vine
Cuvée Exquise 2012
Chateau de Brau
AOC Cabardès 13,5 %
Lagring på egefad har givet vinen struktur så den fremkommer afbalanceret med solbær og vanille i både duft og smag. Kan drikkes nu men vil udvikle sig de næste 5 år. God til dyrekød, fuglevildt og oksekød. 30 % Merlot, 30 % Grenache, 20 % Syrah, 20 % Cabernet Sauvignon.
UDSOLGT
Pure Egiodola 2012
Chateau de Brau
Vins Pays de l’Aude, 13 %
Velstruktureret, kraftig vin med antydning af blommer i duft og smag lavet på den ret ukendte sydfranske drue Egiodola.
Pure Pinot Noir 2011
Chateau de Brau
Vins de Pays d’Oc 12,5 %
Noter af kirsebær i en fyldig og alligevel let vin med lavt indhold af garvesyre. Vine af Pinot Noirdruen siges at have det højeste indhold af antioxidanter. Bør nydes ved 15-17 grader. God som ledsager til fjerkræ, fasan, lyst kød og milde oste.
Pure Syrah 2011
Chateau de Brau
Vins Pays de l’Aude, 13 %
Indsmigrende, krydret duft. Skøn vin med en rund, blød og alligevel intens smag.
Pure Fer Servadou 2012
Chateau de Brau
Vins Pays de l’Aude, 13 %
Lavet på den ret ukendte drue Fer Servadou, som er speciel for Sydvestfrankrig, dog mener man at den er i familie med den mere kendte Malbecdrue, som er fremherskende i Argentina.
Indtagende krydret, blomsteragtig duft, rund og kompleks vin.
Pure Cabernet Franc 2011, Domaine de Brau
Vins Pays d'Oc IGP, Frankrig 12,5 %
Ualmindelig vellykket vin med masser af frugt, krydret kompleksitet og en friskhed som gør vinen til fornøjelig lettilgængelig mundfuld.
Sommelier Wine Awards giver vinen bronzemedalje og Decanter fremhæver vinen som en "must-try"
Lavet på 100 % Cabernet Franc, en drue som oftest indgår i blandinger i Bordeauxvine. Druen er værdsat for at tilføre finesse, aroma og kompleksitet
Lunar apoge 2014, Côtes du Rhône
Lunar apoge 2014 Domaine des Carabiniers
AOP Côtes du Rhône 13 %
Gæringen som sker på basis af naturlig gær fra drueskallerne, styres ved nedkøling for at bevare frugten. Det giver en blød rund og på samme tid nuanceret vin. God duft og fyldig eftersmag. En god repræsentant for Rhônedistriktet. 50 % grenache, 30 % syrah, 10 % cinsault, 10 % mouvedre
Demetercertificeret
Trois Peres 2014
Domaine Solence
Anne Marie og Jean Luc Isnard har i sandhed bygget deres vingård op fra grunden - fra bar mark til vineri med kælder, lager og deres fantastiske nye butik, alt har de selv stået bag. Markerne overtog de fra Jean Lucs forældre, men de har undergået en transformation gennem årene, nye sorter er plantet og de fremstår nu i god drift og giver druer til raffinerede og kraftfulde vine.
Trois Peres 2014 udtrykker efter Jean Lucs mening virkelig terroiret syd for Ventouxbjerget og er hans hjertebarn. Den dygtige ønolog har skabt en rund, nuanceret og raffineret vin, som er rigtig god til den danske vintermad.
AOP Côtes du Ventoux, 13,5 %
70 % grenache, 20 % carignan, 10 % mouvedre.
Cuvée Meditation 2015
Chateau de Brau
Vins de Pays Cité de Carcasonne 13,5 %
Selv om denne vin kun kan opnå status som landvin skal man ikke lade sig skræmme – man får masser af vin for pengene. Delikat krydret duft i en robust vin og med en smag som lever op til duften. Vinen til en tænksom hyggestund. 50 % Syrah, 50 % Egiodola.
Pure Petit Verdot 2012
Chateau de Brau
Vin de France, 13 %
Klassevin mørk, fyldig blød og samtidig frisk - elegant lavet på Bordeauxdruen Petit Verdot, som er kendt for at tilføre vinen finesse, fylde og dybde. På den franske vestkyst kan druen have svært ved at modne, men i det varme og mere tørre klima nær Middelhavet er det ikke så problematisk. Druen er ikke anerkendt i regionen, hvor Chateau de Brau ligger, og vinen får derfor, trods sin kvalitet, kun status som Vin de France. Meget lille produktion
Cippus 2010
Domaine Terres de Solence
AOC Côtes du Ventoux, 14 %
Jean Luc Isnard har formået at få det bedste ud af druerne fra hans særegne Ventouxjord og forædlet mosten til en velkomponeret og karakterfuld vin. Vinen er lagret 12 måneder på egefade. 60 % grenache, 20 % carignan, 10 % mouvedre, 10 % syrah.
Le Suc 2010/2012 Chateau de Brau
Chateau de Brau
AOC Cabardes
Le Suc betyder egentlig plantesaft, i denne her sammenhæng skal det forstås som essensen af Domaine de Brau – det bedste af det bedste. Velkomponeret vin med koncentreret duft og saftig fylde. Syrah og Cabernet.
Spätburgunder 2011 Castel Peter
Selektionswein Pfalz, 13,5 %
Glem alle dine fordomme om tysk rødvin, vi har fundet en pioner indenfor feltet, som arbejder virkelig seriøst med at udvikle rødvine, som har stor kvalitet, men samtidig har sit eget tyske præg. Kældermester Barbara Hoffmann har blandt andet været i lære i Italien og det har sat et særligt aftryk i Castel Peters vinprofil, dog uden at fornægte det tyske særkende. Fyldig Pinotvin, frisk og letkrydret.
100 % Spätburgunder
St. Laurent 2013, Castel Peter
Selektioswein Pfalz, 13,5 %
St. Laurent er for mange kendere af østrigsk vin et glædeligt gensyn. St. Laurent er navnet på druen som giver blød, mørk og elegant vin med en fortættet bærsmag. Lagret 12 måneder på gamle egefade. Lavt indhold af garvesyre
Figaresse 2006
Domaine des Trois Orris
AOC Côtes du Roussillon, 14 %
Krydret fyldig moden vin lavet på vinmarker beliggende i 600 meters højde. God til vildt og oksekød.
UDSOLGT
Le Penchant 2010
AOC Faugéres, 14,5 % Domaine Grange d'Ain
Vinen er lavet på Carignandruen, som ellers er udskældt for at give uinteressant bunkevin og denne druesort udskiftes i stor grad i Sydfrankrig til fordel for andre mere moderne druesorter.
Cedric Saur trodser de lærde og har lavet en prægtig vin - kompleks, krydret og koncentreret. Lagret på egefade i 18 måneder. Bør dekanteres 1 time før brug.
UDSOLGT
NATURVIN ++-- Côtes du Rhône 2015 Demeter
Endelig en naturvin, som er nem at gå til - vinøs og charmerende. I den sydlige del af Rhône, nær Avignon i Sydfrankrig bliver denne rene, sulfitfrie og biodynamiske vin produceret. Det er en herlig ligefrem vin, fremstillet med naturgær, som udvikler sig godt - fra proppen bliver trukket op til flasken er tømt. Kan sagtens stå over i køleskab 2-3 dage.
Vinen går godt sammen med simreretter, salater, pasta, risotto og grillet kød. Lavet på de klassiske Rhônedruer 50 % Grenache og 50 % Syrah
Cabernet Cubin 2011, Castel Peter
Premiumwein Pfalz, 14 %
Dyb, fyldig og kompleks vin med antydning af brombær og svesker og undertone af enebær. Lavt indhold af tannin, men højt indhold af frugtsyre. Lagret på delvis nye egefade.
Super rødvin på sin helt egen facon
Har netop fået tildelt Grosses Gold ved International Bioweinpreis
100 % Cabernet Cubin
Lirac 2014 biodynamisk Rhône
Lunar apoge, Domaine des Carabiniers
AOP Lirac, 13 %
Christian Leperchois som står bag familiefirmaet Domaine des Carabiniers og som først sprang ud som økolog og nu har taget skridtet videre med den biodynamiske produktionsform, siger "I sidste ende kan store vine kun fremstilles i samarbejde med naturen og ikke ved at kæmpe imod den"
Intens aroma med masser af frugt - god lang eftersmag
Har lagringspotentiale og bør derfor dekanteres en time før den nydes
50 % grenache, 25 % mouvedre, 25 % syrah.
Vaqueyras Garrique Montirius 2013
Domaine Montirius
AOC Vaqueyras, 14,5 %
Er flere gange blevet nævnt i det berømte vinmagasin Decanter, bl.a. som værende en af verdens 50 bedste vine til prisen. Duften er meget komplex, laurbær og krydderier, trøfler men også mineralske noter. Smagen er kraftig, har dybde og hænger længe i munden. Bør dekanteres. Holdbar 5 til 7 år. 50 % grenache og 50 % syrah.
Moitié vide moitié pleine 2013
Domaine Solence
Har netop modtaget guld på Concours Millesime Bio International
Fyldig og kompleks, rund og aromatisk
AOC Côtes du Ventoux, 14 %
Vinens navn betyder halvtom, halvfuld og hentyder til forskellige livsopfattelser – pessimisten mener flasken er halvtom, optimisten at den er halvfuld. Både vin- og designmæssigt en genistreg. Har som den første Ventouxvin opnået at komme på vinkortet på en 2-stjernet Michelinrestaurant i Paris.
Infiniment de l’Ou 2010
Vins de Pays des Côtes Catalanes 15 %
Ren Syrah vin produceret på marker mellem Pyrenæerne og Middelhavet altså på det flade land. Lagret på nye egefade og derefter flaskelagret i min. 10 måneder. Lang lagringspotentiale. Har vundet adskillige priser.
Gigondas "Terre des Aines" 2010 Montirius
Domaine Montirius
AOC Gigondas, 15 %
En tæt mørk superkoncentreret vin og dog fuld af frugt med undernuancer af lakrids. Alkoholstyrke, fedme, frugt og tannin går op i en højere enhed. Et sandt mesterværk. Vinen kan sagtens drikkes nu men helst efter dekantering. Holdbar de næste 6 til 8 år. 80 % grenache og 20 % mouvedre.
Smagekasse - franske singledruer
Prøv den unikke PURE-serie af økologiske vine lavet på singledruer - 5 rødvine og 1 hvidvin fra de dygtige vinmagere på Domaine de Brau i Sydvest Frankrig. Her er både herlige kendte druer, som Cabernet Sauvignon og Pinot Noir og spændende druer, man aldrig har hørt om, som Egiodola og Fer Servadou.
Kassen består af 1 fl Viognier, 1 fl Pinot Noir, 1 fl Egiodola, 1 fl Fer Servadou, 1 fl Cabernet Sauvignon og 1 fl Cabernet Franc