Hvidløg og Vin

Nye tider - nye samarbejder

28. april 2017

Hvidløgsmarker bliver til havre og lucerne og nyt samarbejde opstår.

"Lottes hvidløg" nu i Strøby OG Lille Spjellerup

I går blev ALLE vores marker tilsået med havre og lucerne. 4 mindre marker blev slået sammen til en, vi må gå på kompromis og rationalisere, diversiteten i landskabsbilledet bliver indskrænket og hvidløgene fortrængt. SÅ hvad er nu det for noget ?

Ja faktisk er der ikke hvidløg på vores jord i Lille Spjellerup mere, ihvert fald foreløbig. Jorden er blevet træt - træt af hvidløg i det mindste. De senere år har vi haft begyndende problemer med sygdomme og vi har nu taget konsekvensen og søgt nye græsgange.

Det lyder alvorligt, men jeg tror, det hele bliver godt i sidste ende.

Det har ført til et samarbejde med vores dygtige kollega Ole Nørby ved Strøby, som driver Nørbys Grøntsager. Faktisk har samarbejdet været i støbeskeen i længere tid og det var allerede i efteråret, vi plantede hvidløg ude på Esagervej i Strøby. 

Samarbejdet kan være med til at realisere vores famileplaner - Peter, min mand er blevet folkepensionist og vil gerne gradvist trappe ned. Det kan nu lade sig gøre, hvor Ole vil hjælpe mig med nogle af de praktiske dyrkningsopgaver. Til gengæld hjælper jeg så Ole i spidsbelastninger med at pakke varer og plante. Hvidløgsarealet har jeg kunnet udvide og det i kombination med en jomfruelig jord, gør at jeg gerne skulle få lidt større mængder hvidløg til salg fremover. Planen er at dyrkningen foregår i samarbejde med Ole i Strøby og oparbejdning og pakning skal ske hjemme på vores egen gård i Lille Spjellerup.

Og godt nok er marker lagt sammen her på gården og driften rationaliseret, men vi har stadig græsrabatter, læhegn og vandhuller i rigt mål til glæde for den vilde flora og fauna

Til Top ▲